Sajtóhírek rólunk

Gyerekzsivajtól hangos a 41. Duna Menti Tavasz

  • Írta:  Felvidék.ma
  • Kategória: Rólunk írták
  • Megjelent: 1318 alkalommal
A meghívott vendégek a művelődési központ előtt Kép: Felvidék.ma A meghívott vendégek a művelődési központ előtt

Negyvenegyedik alkalommal rendezik meg az amatőr bábozó- és színjátszó csoportok országos döntőjét, a Duna Menti Tavaszt Dunaszerdahelyen. A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ már kora reggel hangos volt a gyermekkacajtól, hiszen az ország minden részéről érkeztek a döntőbe bejutott csoportok.

Az Az egész éves alkotói tevékenységet bemutató fesztivált reggel fél kilenckor nyitották meg.

A megnyitó ünnepségen részt vett – mások mellett – Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke, Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere, Bukovszky László, a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának kisebbségi ügyi kormánybiztosa, Kiss Balázs, Magyarország pozsonyi nagykövetségének beosztott diplomatája, Berényi József, a Nagyszombat megyei önkormányzat alelnöke és Menyhárt József, az MKP járási elnöke.

A megnyitó alkalmából Berényi József, Hájos Zoltán, Bárdos Gyula és Bukovszky László ugyancsak köszöntötte a gyerekeket, majd átadták nekik a város kulcsait, így szimbolikusan is birtokba vehették a művelődési központot. A nyitóünnepség után a gyerekek énekelve foglalták el helyüket a színházteremben, ahol kezdetét vette a döntő.

A péntekig tartó döntőben harminc csoport méri össze felkészültségét, rátermettségét bábelőadás, szerkesztett játék és színjátszó előadás kategóriában. A versenyen résztvevő csoportokat szakmai zsűri értékeli. A felnőtt bábos zsűri tagjai: Badin Ádám bábrendező, Szluka Judit magyarországi bábművész és Kecskés Mária pozsonyi bábművész, a Duna Menti Tavasz szakmai vezetője.
A felnőtt színjátszók zsűrijének tagjai: Szabó Csilla, az örsújfalui ÉS Színház rendezője, a Duna Menti Tavasz válogató szakembere, Regős János, a Magyar Színjátékos Szövetség elnöke, Kiss Szilvia, a hetényi Csavar Színház színésze.

A Duna Menti Tavasz érdekessége, hogy gyerek zsűri is értékeli a döntősöket. A gyerek zsűri elnöke Sziklai Krisztina, a Rivalda Színház színésznője, további tagjai Barczi Noémi, Farkas Zsófi (a Kodály Zoltán Alapiskola növendékei), Baffi Boglárka, Orosz Viktória (a Szabó Gyula Alapiskola növendékei) és Farkas Lilla Noémi, Markolt Zsóka (a Vámbéry Ármin Alapiskola növendékei).

A vendégeket nem csak az izgalmas előadások várják, de a művelődési központ előtt felállított sátor alatt kirakodó vásárosok, kürtőskalácsos, a gyerekeknek ugráló vár és minden nap délután fél négytől a szabadtéri színpadon egymást váltják a fellépők.

További információk

  • Szerző: Felvidék.ma
  • Megjelent: kedd, 31 május 2016
Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség