Sajtóhírek rólunk

Ma kezdődik a Duna Menti Tavasz

  • Írta:  B. Vida Júlia
  • Kategória: Rólunk írták
  • Megjelent: 1236 alkalommal
41. Duna Menti Tavasz 41. Duna Menti Tavasz

A szereplők felvonulásával, Meseország királyának megválasztásával, a város kulcsának átadásával és a Duna Menti Tavasz szobrának megkoszorúzásával ma délelőtt kezdetét veszi a gyermekszínjátszók és -bábosok országos fesztiválja Dunaszerdahelyen. Négy napra újra a gyermekeké lesz a város, főleg a művelődési központ és környéke.

Az Az immár 41. Duna Menti Tavaszon a versenyműsorban több mint két tucat csoport mutatkozik be, akiknek a teljesítményét szakmai zsűri értékeli. A szokásokhoz híven délutánonként a Meseváros gazdag programmal várja a gyerkőcöket. Koncertet ad többek között a Kor-Zár Együttes, Korpás Éva, Madarász András és Sipos Dávid, valamint fellép Kátai Zoltán énekmondó is. A színes fesztiválforgatagban kerámiát lehet vásárolni, kézműves foglalkozásokba lehet bekapcsolódni, de ott lesz a gyerekek közt Füttyös Gyurka és Hegedűs Csaba, a lufibohóc is.

A Duna Menti Tavasz varázsa abban rejlik, hogy generációkat vonz. Akik a kezdetekkor fellépői voltak a seregszemlének, ma már gyermekeikkel, vagy tanítványaikkal térnek vissza évről évre Dunaszerdahelyre. Több ma már ismert színész és előadóművész éppen itt lépett először a világot jelentő deszkákra. Az egyre magasabb színvonalú fesztivál és a bemutatkozó csoportok szép száma, akárcsak a gazdag kísérőprogramok és a kitűnő szervezés egyértelműen jelzik, hogy a Duna Menti Tavasz több mint négy évtized után is él és virul.

További információk

  • Szerző: B. Vida Júlia
  • Megjelent: kedd, 31 május 2016
Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség