Híreink

Diákelőadások

Középiskolásoknak

Bandor Éva és Olasz István: SZER+ELEM+EZ? (Válogatás kortárs és klasszikus magyar költők szerelmes verseiből)
2017. november (pontosítjuk)

„Férfi és Nő hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar. A férfi a nőt, a nő a férfit”. Ezt a mottót választotta közös előadásához Bandor Éva és Olasz István, a Komáromi Jókai Színház két művésze. A rendkívül változatos verses összeállítás a SZER+ELEM+EZ? címet viseli. A kortárs szövegeket régi klasszikusokkal vegyíti a két színész. A szerelmet – mely behálóz, kikészít, megrémít, felpezsdít – több aspektusból, néha humorosan, néha szomorún bemutató darabot láthattok.
Az elhangzó művek: Lackfi János: Lányok dala, Lackfi János: Fiúk dala, Barak László: Jobb a ciginél a csók, Belga: Szerelmes vagyok, Varró Dániel: Mozi, Varró Dániel: SMS versek, Varró Dániel: Email, Halott Pénz: Hello lányok, Lackfi János: Véletlen, Bertók László: Rododendron, Závada Péter: Vers a szerelemről és a matematikáról, Laboda Róbert: Férfilét, Szabó Lőrinc: Két lány térdtől bokáig, Ady Endre: Tüzes seb vagyok, Tóth Árpád: Tánc, Faludy György: Fülledt éjszaka 1, Gerevich András: Kalitka, József Attila: Szerelmes vers, József Attila: Szerelem ez?, Tóth Árpád: Tárcámban egy kép, Szabó Lőrinc: Szeretlek, Zelk Zoltán: Csak téged, Fodor Ákos: Kis-reneszánsz, Varró Dániel: Cossante a lehányt küszöbről, Dékány Dávid: Ma is, Sickratman: Evvel a dalban , Szabó T. Anna: A férfi, ha negyven, Lackfi János: A nőci, ha negyven , Laboda Róbert: Csodáltalak homályosan mindig, Laboda Róbert: Tényleg a legszebben, Pilinszky János: Kér szeretőre , Szlukovényi Katalin: Tévedés, Varró Dániel: Átok, Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?, József Attila: Óda (mellékdal)

Előadják:
Bandor Éva, Olasz István

Rendező: Gál Tamás. Jegyár: 5 €

Béhr Márton – Nyikolaj V. Gogol: Egy őrült naplója (monodráma)
2017. december (pontosítjuk)

Miről szól az Egy őrült naplója? Önökről. Valakiről, akit jól ismernek. Egy egyszerű emberkéről, aki annyira hétköznapi, hogy a hétköznapisága már majdnem csodálatra méltó. Egy szép napon elkezd álmodozni. Egy gyönyörű leányról. Arról, hogy egyszer naggyá válik. Hogy húsz év múlva talán őt is előléptetik, mert megérdemli… Tényleg bolond az ilyen ember? Kinek van joga megszabni, hogy ki a normális és ki való az elmegyógyintézetbe?

Előadja:
Axentyij Ivanovics Popriscsin: Béhr Márton

Jegyár: 5 €

Jókai Színház Komárom – William Shakespeare: Rómeó és Júlia (dráma)
2018. február (pontosítjuk)

Ha van a világirodalomban történet, mely idős és fiatal számára egyaránt ismerős, kedves, az a Rómeó és Júlia. Ha van közhely, ami ehhez kapcsolódik, akkor az a „szerelem mindent legyőz” általánosítás. Pedig ha újraolvassuk a történetet, azt látjuk, hogy a szerelem valóban túllép a megosztottságon, s nem vesz tudomást a pártpolitikáról, de hogy legyőzhet-e mindent, s ha igen, milyen áron, ebben már a négyszáz éve elhunyt költőóriás sem túl optimista. Fiatal életek hullnak porba, sokat ígérő lehetőségek hunynak ki egy pillanat alatt, s miért? Mert a társadalmi megosztottság megszabja a határokat és a szabályokat. Klasszikus szép mese; legyintsünk csak, hol van ez ma már? Aztán nézzünk körül és gondoljuk ezt át újra.


Szereposztás:
Rómeó, Montague fia: Béhr Márton  e. h.
Júlia, Capulet lánya: Bárdos Judit m.v.
Capulet: Fabó Tibor (Jászai Mari-díjas)
Júlia dajkája: Bandor Éva (Jászai Mari-díjas)
Escalus, Verona ura: Tóth Tibor (Jászai Mari-díjas)
Lady Capulet: Losonczi Kata m. v.
Montague: Skronka Tibor
Lady Montague: Holocsy Krisztina
Mercutio: Szabó Viktor
Benvolio: Culka Ottó m. v.
Tybalt: Tóth Károly
Lőrinc barát: Mokos Attila
Páris: Olasz István
Péter: Majorfalvi Bálint
Patikárius: Németh István
Sámson, Baltazár: Bernáth Tamás
Ábrahám, János barát: Nagy László
és még sokan mások...

Rendező: Martin Huba. Jegyár: 8 €

 

Töltse le ajánlónkat pdf formátumban a képre kattintva:

Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség